Winkelwagen
Terug

Ovenschotel met tartaar en zuurkool

Fase 1
Ovenschotel met tartaar en zuurkool
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Snipper de rode ui en hak de peterselie grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui glazig. Voeg de tartaar toe, breng op smaak met peper en zout en bak circa 5 minuten. Voeg vervolgens de zuurkool, crème fraîche, nootmuskaat en de mosterd toe en breng verder op smaak met peper. Doe het zakje aardappelpuree samen met 100 ml koud water in de shaker en schud goed. Schep alles uit de pan in een ovenschaaltje en giet hier de aardappelpuree overheen. Zet voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi eventueel nog wat extra nootmuskaat en garneer met de peterselie.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle aardappelpuree
  • 40-50 g tartaar
  • 150 g zuurkool
  • ¼ rode ui
  • 1 el crème fraîche light
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 takje peterselie
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
228 Kcal
Vet 6,0 g
Koolhydraten 8,6 g
Vezels 5,5 g
Eiwitten 31,2 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ovenschotel met tartaar en zuurkool
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.