Rendang met peultjes
Fase 2B
Rendang met peultjes
schedule140 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verhit de olie in een wok- of hapjespan. Bak de stukjes rundvlees kort aan. Voeg de ui, knoflook, sambal en de andere specerijen toe en bak circa 2 minuten zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de kokosmelk, citroengras en de verse gember toe. Roer even goed door en laat circa 2 uur op laag vuur stoven. Stoom de peultjes in circa 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje, het citroengras, en de verse gember en breng de rendang op smaak met een beetje zout. Serveer met de peultjes.
Tip: Vanwege de lange bereidingstijd kun je de rendang voor meerdere dagen maken en invriezen. Vermenigvuldig dan de ingrediënten bijvoorbeeld met 4 (behalve de stengel citroengras en het laurierblaadje).
Ingrediënten
- 120-150 g rundvlees (riblappen) in stukjes
- 100 ml kokosmelk
- 200 g peultjes
- ½ ui, gesnipperd
- ½ teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- 1 cm verse gember
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- Mespunt laos
- Mespunt sambal
- Mespunt komijn
- Mespunt korianderzaad
- Mespunt kurkuma
- Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie | |
565 Kcal | |
Vet | 39,9 g |
Koolhydraten | 17,4 g |
Eiwitten | 30,9 g |
Schrijf uw eigen review