Winkelwagen
Terug

Spaghetti vongole

Fase 1
Spaghetti vongole
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de wijn met een scheut water aan de kook in een diepe pan. Voeg de schelpen toe, leg een deksel op de pan en laat de schelpen op laag vuur gaar stomen in 3-5 minuten. Verwijder de schelpen die niet open zijn gegaan. Schep de overige schelpen met een schuimspaan uit de pan. Gooi het kookvocht niet weg, maar giet het door een fijne zeef en bewaar het. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg het vocht van de venusschelpen en de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaatjes en de schelpen toe en roer nog even door. Giet de spaghetti af en leg op een bord. Verdeel de tomaatjes en de schelpen eroverheen en garneer met de basilicum.
Tip: Ook lekker met peterselie in plaats van basilicum.
Ingrediënten
  • 1 zakje PS. food & lifestyle spaghetti
  • 200 g vongole (venusschelpen)
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 25 ml droge witte wijn
  • ½ tl tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt
  • ¼ rode peper, zeer fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
342 Kcal
Vet 14,2 g
Koolhydraten 13,4 g
Vezels 25,5 g
Eiwitten 23,5 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Spaghetti vongole
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.