Winkelwagen
Terug

Zalm met avocado en roomkaas uit de oven

Fase 1
Zalm met avocado en roomkaas uit de oven
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 2 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Snijd de harde onderkant van de aspergetips, de tomaatjes in kwarten, de avocado in plakjes en de broccoli in roosjes. Leg een vel bakpapier op de bakplaat (of ovenschaal) en verdeel eerst de spinazie en dan de asperges en de broccoli eroverheen. Leg de zalm er bovenop en verdeel de plakjes avocado en de tomaatjes eromheen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout en de cayennepeper. Verdeel vervolgens de roomkaas over de groente en de zalm. Leg de takjes tijm erbovenop en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ga af en toe even kijken, de broccoli kan wat sneller verbranden. Leg dan een vel aluminiumfolie met de glanzende kant naar boven erbovenop om deze te beschermen.
Ingrediënten
  • 300-400 g zalmfilet
  • 2 el roomkaas kruiden light
  • 50 g spinazie
  • 100 g broccoli
  • 50 g cherrytomaatjes
  • 100 g aspergetips
  • ½ avocado
  • 2 el olijfolie
  • Snufje cayennepeper
  • 4 takjes verse tijm
  • Peper
  • Zout
Extra
  • Bakpapier
Voedingswaarde per persoon
Energie
517 Kcal
Vet 38,1 g
Koolhydraten 5,6 g
Vezels 5,8 g
Eiwitten 35,3 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zalm met avocado en roomkaas uit de oven
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.