Winkelwagen
Terug

Paddenstoelensoep met knoflookbrood

Fase 1
Paddenstoelensoep met knoflookbrood
schedule25 min. bereiden
peopleVoor 1 persoon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons en cantharellen in stukken, snipper de ui, pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Verhit de truffelolie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep een eetlepel paddenstoelen uit de pan en zet apart. Voeg 300 ml water en het bouillonpoeder toe aan de pan en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Laat de roomboter smelten en meng met de overige knoflook en wat peterselie. Snijd het Mediterraan broodje open, bestrijk met de knoflookboter en zet 5 minuten in de oven. Pureer de groenten tot er een gladde soep ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en roer de kookroom er doorheen. Garneer met de overgebleven paddenstoelen en peterselie en serveer met het knoflookbrood.
Ingrediënten
  • 1 PS. food & lifestyle Mediterraan broodje
  • 1 tl PS. food & lifestyle kruidenbouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g cantharellen
  • ¼ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kookroom light
  • 1 el truffelolie
  • 1 el roomboter
  • 1 takje verse peterselie
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
364 Kcal
Vet 25,2 g
Koolhydraten 7,0 g
Vezels 14,7 g
Eiwitten 19,9 g
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Paddenstoelensoep met knoflookbrood
Uw waardering

Hulp nodig bij een koolhydraatarme levensstijl?

Vind hier een coach bij jou in de buurt.