Winkelwagen
Terug
26 maart 2023

6x recepten voor Pasen

Wij hebben de lekkerste recepten bij elkaar gezocht en geven je zes heerlijke paasrecepten ter inspiratie. Alle recepten zijn prima geschikt voor de paasbrunch en om te delen met de hele familie. Vrolijk Pasen!

Bij Pasen denk je misschien al snel aan eieren, (witte of groene) asperges, quiches of gerookte zalm. Wij hebben de lekkerste recepten bij elkaar gezocht en geven je zes heerlijke paasrecepten ter inspiratie. Alle recepten zijn prima geschikt voor de paasbrunch en om te delen met de hele familie. Vrolijk Pasen!

Geroosterd brood met roerei en tomaat

Fase 1

Ingrediënten:
- 1 zakje PS. food & lifestyle witbrood
- 1 ei
- 100 g tomaat
- ¼ ui
- ½ el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 g verse basilicum
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de tomaat in kleine stukjes en snipper de ui. Rooster de sneetjes brood goudbruin in een contactgrill. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2 minuten mee. Breek het ei in een kommetje en klop het los met een vork. Zet het vuur laag en voeg het ei toe en blijf roeren totdat het gestold is. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de sneetjes brood met het roerei en garneer met de verse basilicum.

Salade gerookte zalm met ei, tomaatjes en komkommer

Fase 1

Ingrediënten:
- 100-150 g gerookte zalm
- 1 ei
- 50 g gemengde sla
- 50 g cherrytomaatjes
- 100 g komkommer
- ¼ avocado
- ¼ rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Kook het ei tussen hard en zacht in. Laat even afkoelen en snijd dan in partjes. Snijd ondertussen de tomaatjes, avocado en de komkommer in stukjes. Snipper de ui. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Leg de sla in een kom en verdeel de tomaatjes, komkommer, avocado, partjes ei en de gerookte zalm eroverheen. Maak af met de dressing.

Croissantje met verse eiersalade

Fase 1

Ingrediënten:
- 1 PS. food & lifestyle croissant
- 1 gekookt ei
- 1 el roomkaas light
- 1 tl bieslook
- 1 tl platte peterselie
- 1 lente-ui
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, peper, zout en de verse kruiden. Snijd de croissant doormidden en beleg met de eiersalade. Maak af met de ringetjes lente-ui.

Asperges met gerookte zalm

Fase 1

Ingrediënten:
- 150-200 g gerookte zalm
- 200 g witte asperges
- 1 el magere kwark
- Schijfje limoen
- ½ tl limoensap
- Verse dille
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht, met de deksel op de pan, in nog eens 10 minuten gaar worden. Maak ondertussen een dressing door de magere kwark te mengen met fijngehakte dille en een paar druppels limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges op een bord en serveer met de gerookte zalm, de dressing en het schijfje limoen.

Getoast brood met gegrilde asperges, ei, ham en avocado-yoghurtdip

Fase 2B

Ingrediënten:
- 1 ei
- 2 el Griekse yoghurt 5% vet
- 2 plakjes schouderham
- 1-2 sneetjes koolhydraatarm brood
- 150 g groene aspergetips
- ½ avocado
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- Tuinkers
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Kook het ei tussen hard en zacht in. Verwijder de harde onderkant van de asperges en wrijf ze in met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges circa 4 minuten tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Keer regelmatig om en bestrooi daarna met wat peper en zout. Toast ondertussen de sneetjes brood goudbruin. Maak de avocado-yoghurtdip door de avocado fijn te prakken en te mengen met de yoghurt, mosterd en wat peper en zout. Serveer met het getoast brood, ei, de plakjes ham en de asperges. Garneer met wat tuinkers.

Hartige muffins met ham en kaas

Fase 2C

Ingrediënten:
- 4 eieren
- 100 g geraspte kaas 30+
- 50 g achterham
- 2 lente-uitjes
- 1 el roomboter
- 2 takjes verse tijm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Bak de ham in een pan tot deze bruin kleurt en snijd in kleine stukjes. Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas, ham, ringetjes lente-ui en de fijngehakte tijm toe. Vet de muffinvorm goed in en verdeel het mengsel over de zes vormpjes. Plaats de muffin vorm in het midden van de oven. Bak de muffins ongeveer 15 minuten tot dat ze goudbruin zijn.

E-book vol paastips

Wil je graag tips, handvatten en nog meer heerlijke recepten om de paasdagen lekker maar verantwoord door te komen? Bekijk dan eens deze column tips voor tijdens de paasdagen om erachter te komen hoe je zo verantwoord mogelijk de paasdagen door komt. Of download ons e-book direct hier.

Welk recept ga jij maken deze paasdagen?

Lees ervaringsverhalen
Yvon van der Cruijsen, 48 jaar uit Wilbertoord "Ik had niet durven dromen dat ik aan het eind van het jaar 47 kg lichter was*"

Tijdens mijn eerste afspraak met Susan nog: “Ik weet niet of dit wel haalbaar is… misschien leg ik de lat te hoog.” Maar al snel merkte ik dat het anders ging dan bij eerdere pogingen.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Hilde Vanhoutteghem, 56 jaar "Ik weigerde de overgang als excuus te zien voor mijn gewicht*"

Ik had al verschillende diëten geprobeerd, zowel op eigen houtje als met begeleiding van een diëtist. In een paar jaar tijd was ik 10 kilo aangekomen en ik zat gewoon niet lekker meer in mijn vel.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht