Winkelwagen
Terug
5 maart 2022

Koolhydraatarm weekmenu zonder vlees

‘De Nationale week zonder vlees’ gaat van start. Om je een handje te helpen hebben wij een koolhydraatarm, vegetarisch weekmenu voor het diner voor je opgesteld. Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma.

Aankomende week staat in het teken van ‘De Nationale week zonder vlees’ en dit jaar ook: ‘zonder zuivel’. Een leuke, korte challenge waar we graag aan mee doen. Waarom? In zo’n week word je je pas bewust hoe vaak je eigenlijk vlees eet. Ook al eet je ’s avonds heus een keer vegetarisch en probeer je twee keer per week vis te eten. Vergeet niet dat een plakje kipfilet tijdens de lunch ook meetelt.

We laten je graag zien dat het makkelijk is om koolhydraatarm te eten zonder vlees. Tijdens het PS. food & lifestyle programma kun je namelijk kiezen wat voor soort eiwitbron je neemt. Dit kan een PS. product zijn, vlees of vis, twee eieren of bijvoorbeeld tofu.

Een weekmenu zonder vlees én zuivel is helaas wat lastiger als je het programma volgt. Bijna alle producten van PS. food & lifestyle (en PS. life) bevatten namelijk melkeiwitten. Om toch zo min mogelijk zuivel te nemen, kun je jouw magere kwark of Griekse yoghurt vervangen door ongezoete soja yoghurt. Of neem eens de jam of chocoladepasta van PS. food & lifestyle op brood in plaats van je vertrouwde plakje kaas of zuivelspread.

Om je een handje te helpen hebben wij een koolhydraatarm, vegetarisch weekmenu voor het diner voor je opgesteld. Zodat jij niet meer hoeft te bedenken hoe zo’n weekmenu er dan uit ziet. Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma.

Maandag: Venkel-preisoep met crackers

Een heerlijk soepje boordevol verse groenten. Ideaal om op zondag een flinke pan te maken, zodat je er de rest van de week plezier van hebt. Tijdens het diner óf als lunch. 

Zoals deze venkel-preisoep met crackers. Twee pompoen-zonnepit crackers van PS. food & lifestyle bevatten maar liefst 13,2 g eiwitten en zorgen ervoor dat je voldoende verzadigd bent. Lekker met een beetje kruidenroomkaas light. Zit je in fase 3? Kies dan voor de crackers van PS. life.

Dinsdag: Bloemkoolstamp met pittige tofu

Een lekker warme stamppot. Wie houdt daar nou niet van? Dit stamppotje van bloemkool, met pittige, uitgebakken tofu is een heerlijke vegetarische variant. Eens wat anders dan de klassieke boerenkool- of wortelstamp!

Woensdag: Groentepasta

Pasta met lekker veel groentes, meer heb je eigenlijk niet nodig! En nog lekker snel ook. Het enige dat je nodig hebt is pasta van PS. food & lifestyle en jouw favoriete (toegestane) groenten. Voor dit recept gebruikten we tomaat, aubergine en ui met roomkaas en verse basilicum om het lekker op smaak te brengen.

Varieer met de fusilli, sojarijst en spaghetti van PS. food & lifestyle of later in fase 3: de penne, fusilli of risoni van PS. life.

Donderdag: Omelet met spinazie en tomaatjes

Wie zegt dat een gezonde maaltijd moeilijk hoeft te zijn? Een lekkere omelet met groenten heb je zo op tafel staan, bevat veel eiwitten en zit boordevol groenten. Meer heb je niet nodig toch?

Bekijk hier het recept voor een omelet met spinazie en tomaatjes. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met de groenten en kruiden die jij lekker vindt. Geef er je eigen draai aan en geniet!

Vrijdag: Groentesoep met champignons, lente-ui en noodles

Wij zijn dol op soep! Niet alleen omdat er zo veel groenten in zitten maar ook omdat je er zo lekker mee kunt variëren: als voorgerecht, bijgerecht bij de lunch óf als maaltijdsoep. Door de noodles van PS. food & lifestyle toe te voegen, voeg je veel eiwitten toe en krijg je een vullende maaltijdsoep.

Ga voor deze simpele variant: Heldere groentesoep met champignons en lente-ui. Enjoy!

Zaterdag: Gevulde portobello met truffelrisotto

Truffelrisotto... daarvan loopt het water je toch in de mond? Je kent truffelrisotto waarschijnlijk op de traditionele manier. Maar probeer deze variant eens. Deze gevulde portobello met truffelrisotto is een echte aanrader! Heerlijk van smaak en je hebt gelijk je portie groente binnen.

Zondag: Mediterraan broodje met geroosterde aubergine

Een heerlijk gevuld PS. food & lifestyle mediterraan broodje met aubergine en cherrytomaatjes op smaak gemaakt met citroensap, mayonaise, baharat kruiden en peterselie. Vanaf fase 3 heerlijk met een eetlepel granaatappelpitjes. Jammie! 

Ben je ook op zoek naar lekkere ideeën voor een vegetarisch ontbijt en lunchgerecht? Lees dan ook deze column: ‘PS. food & lifestyle, kan dat ook als je vegetariër bent?’.

Lees ervaringsverhalen
Anita Roodnat, 46 jaar uit Alblasserdam "Een gezond eetpatroon zónder honger ’s avonds*"

Te streng diëten leidde vaak tot honger ’s avonds en uiteindelijk tot snaaien. Vroeger was dat mijn struikelblok, maar nu gaat dat heel goed en heb ik geen hongergevoel meer.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Rani Servranckx, 27 jaar "Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf*"

Door alle goede raad en hulp van mijn coach en het PS. food & lifestyle programma ben ik op een kleine 11 maanden meer dan 37 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nog nooit zo trots geweest op mezelf!!

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Terug naar overzicht